dissabte, 30 de juny de 2018L’últim claustre de pastoral d’aquest curs ha estat ben original.
En primer lloc, l’hem viscut d’una manera especial perquè el P. Jeremías, que ha estat amb nosaltres els últims quatre anys, marxa a una altra escola de la Congregació, a Miranda d’Ebro. S’ha acomiadat de nosaltres amb un discurs emotiu, donant-nos les gràcies per tot el viscut. Realment som nosaltres els que li hem d’estar agraïts! Sort que, en principi, gaudirem d’ell els primers dies de setembre...
També ha estat un claustre “diferent” perquè ha consistit en un escape room.. L’equip de Pastoral del col·legi ha preparat unes proves per als mestres i, barrejats per etapes,hem unit les nostres forces per aconseguir l’antídot que ens salvaria.
Les proves proposades ens han dut a fer una reflexió sobre els talents que pensem que tenim i els que ens veuen els nostres companys. Una manera de fer germanor i de dir-nos coses maques, sovint, demanem als nens que ho facin i sabem l’important que és el reforç positiu, però a vegades ens deixem endur per la corrent i pel dia a dia i les milers de tasques que hem de dur a terme, per això va bé aturar-nos, dir-nos coses maques i tornar a posar rumb cap al nostre objectiu. Una altra prova ha estat el·laborar una recepte molt especial, la recepta del mestre Sagrats Cors. Els ingredients, el temps de cocció, la manera d’afegir-los a la recepta... Tots els grups hem coincidit en molts dels ingredients: carinyo, paciència, rigor, vocació, energia, motivació, familiaritat, respecte, solidaritat... És molt emocionant adonar-nos que tota una comunitat educativa, tancada en classes diferents (per l’escape room) acabem escrivint el mateix sobre el que creiem que és imprescindible per dur a terme la nostra tasca i ser mestres de les escoles de la nostra congregació.
Finalment, ens han demanat que dibuixem el que és per a nosaltres la congregació.
Des d’aqui, volem agrair als membres de l’equip de pastoral l’esforç per preparar unes proves tan especials i fer passar una estona molt divertida a tot el claustre. A partir d’ara, tots els claustres així!
També volem agraïr als mestres la seva disposició per entrar al joc i esforçar-se per resoldre’l al màxim.
Sabeu qui tenia la cura als nostres mals? Per suposat, el nostre estimat P. Jeremías, tot un encert, sens dubte.
La pastoral no s’atura aquí, en res els nostres alumnes marxen de campaments i en unes setmanes, camí de Santiago. Ja veieu que la Pastoral, no fa vacances.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada