dilluns, 26 de setembre de 2016

Eucaristía de la Mercè y de inicio de cursoEste lunes, 26 de septiembre, hemos celebrado las eucaristía con motivo del inicio de curso y de la Mercè. Desde 5º de Primaria a 2º de Bachillerato. En la monición de entrada se recogía muy bien el sentido de esta misa:

Benvinguts una vegada més a la celebració de l’Eucaristia, avui amb motiu de la festa de la Nostra Mare de la Mercè, patrona de la nostra ciutat.

Des dels primers segles, els cristians han sentit una profunda devoció per la Mare de Déu. I, ja des de la primera meitat del s. XIII, s’invoca a Maria sota el nom de “Mare de Déu de la Mercè”. Aquest any amb motiu de l’any de la Misericòrdia, aquesta advocació de Maria ens resulta més entenedora i significativa tenint en compta les dificultats de tanta gent a la nostra societat: atur, soledat, desplaçats, malalties...

Maria, és sempre una presència maternal i misericordiosa a favor dels “que es troben en perill, per a què, trencades les cadenes de tota opressió, arribin a la plena llibertat del cos i de l’ esperit”. Perquè venerar a la Mare de Déu, sota el títol de la Mercè, és el mateix que recorre a ella com a Mare de misericòrdia a favor d’aquells que són els més marginats de la societat.

“Mercè” és sinònim de misericòrdia, pietat o compassió, exercida amb aquells que es troben privats de llibertat i en perill de perdre la seva fe cristiana. La misericòrdia mercedària és efectiva i afectiva, no humilia a la persona, sinó, pel contrari la redimeix i allibera, la dignifica. D’aquesta misericòrdia està necessitat el món actual, sobretot ara els desplaçats i els que viuen en zona de guerra.  

I Jesús i Maria compten amb la nostra col·laboració per a rescatar-los. “Som tan diferents i iguals!. Tots som u amb els altres”. Aquest és el nostre lema pera a aquest curs: visquem-lo!

I la pregària és un mitjà molt poderós, que ens porta més enllà de nosaltres mateixos, cap a Déu, Maria i els germans pels quals preguem! Com diu una estrofa del seu himne:

De terra i mar Estrella guiadora,
brillau tot temps de Barcelona al front;
dels catalans siau la salvadora,
Vós que heu donat lo Salvador al món.

Donem gràcies a Déu per la seva presència en mig de nosaltres a l’Eucaristia i demanem per totes les persones i les seves necessitats i pel nostre món, perquè entre tots siguem capaços de canviar-lo i arribar a ser u.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada