dimarts, 14 d’abril de 2015

Crònica de la presentació de "Compañeros de Jesús"


Fernando Cordero va presentar el seu darrer llibre sobre la vida de més de 365 sants al col·legi Padre Damián de Barcelona. L’escola l’ha acollit amb els braços oberts des del primer moment de la seva arribada a la ciutat. Fernando, amb el seu entusiasme, alegria i intel·ligència transmet el missatge de Jesús a companys, alumnes i a tots aquells que l’envolten. L’acte que va tenir lloc el 14 d’abril va ser presidit pel Bisbe auxiliar de Barcelona, Monsenyor Sebastià Taltavull i va comptar amb la presència i participació de diferents membres de la comunitat educativa: Josep Menargues, director titular del centre, Montserrat Serra, professora de llengua i literatura catalana, Valeria Gil, alumna de cinquè de primària i Mónica Esteban, mare de dos alumnes. A més, també hi va participar Mossèn Carles Sauró, rector de la Parròquia de la Bonanova, amb qui Fernando concelebra sovint les misses en català. Com a cloenda s’ha escoltat l’Ave Maria de Schubert, interpretat per la directora de l’escolania de l’escola, Begoña López i acompanyada a l’orgue per Josefina Arriasol, antiga professora de música a l’escola durant molts anys. Ha estat un moment de recolliment i pregària dedicada a la mare de Déu.

El llibre titulat “Compañeros de Jesús: un santo para cada día” ens relata de manera didàctica, senzilla, planera i detallada algunes vivències de més de 365 sants, un per cada dia de l’any, fins i tot el de traspàs. Els sants són models a seguir, protectors. Aquestes vivències intenten transmetre una idea fonamental: tots necessitem d’un heroi a qui admirar i seguir; aquest heroi és Jesús.

De les paraules dels convidats s’ha pogut apreciar l’estimació que tots tenen cap a l’autor. La majoria dels assistents el coneixen des de fa només uns mesos. No és el cas d’una de les ponents, la mare d’uns alumnes de l’escola, que el va conèixer de petit ja que van estudiar junts alguns cursos de l’EGB. En aquells anys, Fernando ja es mostrava una persona creativa i emprenedora. La providència ha facilitat aquest retrobament després de més de trenta anys.Totes les paraules que pronunciaven els participants eren paraules plenes de tendresa, sinceritat i elogi vers l’autor, però també vers el llibre que acaba de publicar. A través d’un llenguatge planer, senzill, molt adient per a nens i no tan nens, Fernando ha aconseguit humanitzar els sants fins el punt que els apropa al dia a dia de les persones. A més a més, existeix una gran profunditat en les pregàries que tanquen les vivències de cada sant. El llibre es pot considerar com un manual espiritual, per poder consultar en qualsevol moment de la vida i per aprofundir en la fe cristiana. Com diu el propi autor , “els sants són una oportunitat de viure l’amistat amb Jesús”.

El saló d’actes de l’escola era ple d’amics i coneguts que han volgut acompanyar Fernando en un moment tan especial, com és la presentació d’un llibre. Tothom ha sortit encantat, ple d’entusiasme i amb desitjos de tenir el llibre entre les mans. El públic ha estat molt agraït per les paraules que Fernando ha dedicat en català als ponents i ha esclatat en un riure sincer quan, per fer esment als seus familiars, ha canviat l’idioma en què s’expressava.

L’acte ha finalitzat amb unes paraules del bisbe, convidant l’audiència a ser portadors de santedat des de la senzillesa, l’estimació i el saber fer del dia a dia. Acte seguit, ha beneït els assistents que han respost en forma d’aplaudiments dedicats a Déu.


Ha estat un dia molt emotiu i important també per al centre educatiu, ja que, juntament amb la presentació del llibre, la visita de Monsenyor Taltavull a l’escola reflecteix i evidencia els vincles entre la congregació dels Sagrats Cors i l’Església de Barcelona.

Sònia Gesé


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada