dissabte, 10 de març de 2012

TEMPS D'ALMOINA


L'almoina a la qual l'Església ens convida durant la Quaresma és expressió de la caritat, expressió de l'amor. Es tracta d'un amor desinteressat, callat, que passa amb freqüència desapercebut, però d'un incalculable valor. "Que no sàpiga la teva mà dreta el que fa l'esquerra"; l'amor només pot dir-se així quan es dóna gratuïtament, a canvi de res, sense esperar recompensa alguna, ni cap tipus de reconeixement.

L'almoina es practica amb qui té necessitat; la necessitat de vegades és econòmica, material, perquè hi ha qui al nostre món passa gana i set, qui es veu desatès en el més elemental per portar una vida digna. Però en altres ocasions la necessitat és d'escolta, comprensió, afecte, amistat.

Hem descobert que necessitem a Déu, que necessitem als altres, i també que Déu compta amb nosaltres i que els altres necessiten de la nostra ajuda. Sempre es pot ajudar i estimar més … mai estimem ni servim prou. El cor creient té sempre un desig incontrolable de compartir el que es té. Per això l'egoisme és el major enemic de la fe i del cor humà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada