dimarts, 17 de gener de 2012

SETMANA DE PREGÀRIA PER LA UNITAT DE LES ESGLÉSIES CRISTIANES

Poc abans de la seva mort, Jesús va demanar al seu Pare per la unitat de la seva Església: ”Que tots siguin un, com tu, Pare, estàs en mi i jo en tu, que ells també siguin un, perquè el món cregui que tu m'has enviat” (Jn. 17). Un dia es va trencar aquesta unitat.


Després de segles de ruptura, el diàleg ecumènic s'ha restaurat sobretot des del concili Vaticà II. Aquest diàleg vol ajudar-nos a renovar els llaços trencats de la comunió perduda, però sobretot, viure fraternalment i en complementarietat. La setmana d'oració per la unitat és un signe fort de les nostres Esglésies per manifestar el desig de retrobar-se com a germans creients en Crist, per pregar,compartir la Paraula, trobar mitjans que ens permetin realitzar l'oració de Jesús.


Ens toca a nosaltres, els seus deixebles d'avui en dia, en les nostres famílies i a les nostres esglésies locals, dur a terme aquesta missió de resar, i treballar per construir la pau, la unitat i la reconciliació.


Cada any del 18 al 25 de gener celebrem la Setmana de Pregària per la unitat de les esglésies cristianes. Ens unim als creients del món sencer per clamar per la pau i l'estima entre tots els cristians i les seves comunitats.


Que l'Esperit Sant realitzi en nosaltres aquest desig de Jesús, perquè tots els homes descobreixin, veient-nos viure, que Déu és amor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada