dimarts, 10 de gener de 2012

Enero, el mes de la paz


“Todos los que lo oían se admiraban de lo que les decían los pastores”. Y nosotros quedamos admirados porque gracias a Él llega la Paz a nuestro mundo. El que se hace carne y vida compartida con nosotros, el que se acerca más que nadie a nuestra dolorida humanidad, nos libera de la jaula de la violencia y nos regala su Paz. (Lc. 2, 16-21)

Oración


Jesús de Belén, pequeño e indefenso, sorpresa para los violentos y alegría para los perseguidos, concédenos ser constructores de tu Paz en este año 2012 que hemos estrenado. Cambia nuestras actitudes y opciones, para que nos encaminemos al trabajo de lanzarnos a la aventura de la fraternidad y de la reconciliación.

6 comentaris:

 1. Gràcies a la xerrada i a la tutoria hem pogut aprendre moltes coses, sobre les mines antipersones, perquè molts no hi érem conscients i no teníem gaire informació.
  Les mines causen molt mal a les persones així com mutilacions, i fis i tot la mort.
  Cada persona pot fer la seva aportació, encara que es pensin que no poden fer res. Això no es cert!
  Posant un gra de sorra cadascú pot ajudar una mica.

  Alex Iborra i Marta Rosell

  ResponElimina
 2. Andrea Cortiles y Jan Chamoun24 de gener de 2012 a les 11:23

  Las minas antipersona:

  A nosotros, nos ha afectado mucho esta actual situación en la que vive el mundo. Por lo que hemos entendido, la fabricación de este tipo de minas es muy barata; no obstante, desconectarlas cuesta diez veces más.
  Otro de los problema es la larga duración una vez activada, por lo tanto si hay alguna guerra y esta finaliza, las minas siguen funcionando.
  Pero, por la otra parte, está mejorando en el aspecto de desactivación. Con un poco de nuestra parte, podemos acabar con esta masacre innecesaria.

  Andrea Cortiles y Jan Chamoun

  ResponElimina
 3. Som en Pau i la Laura, avui hem fet una classe de tutoria, i hem parlat de les mines antipersona, i hem arribat a la conclussió que aquestes mines, són mines "sense sentit", ja que maten a milions de persones inocents. També hem escoltat una canço de Juanes que parlava de tot això...
  Pensem que està molt bé que alguns cantants es preucupin d'aquestes situacions, ja que és un tema seriòs !

  ResponElimina
 4. La classe de 3r B hem treballat a tutoria les mines antipersona i hem arribat a aquestes conclusions:
  Pensem que és una gran injustícia que persones innocents morin o perdin extremitats i no tinguin recursos per poder sobreviure. I tot això per culpa d'armes mortíferes com són les mines i països rics que en comptes d'intentar posar fi a aquesta injustícia hi col.laboren produint mines per matar a gent que no els ha fet res. Per últim, comentar que ens sembla un gest de gran generositat que periodistes o artistes com Joanes col.laborin per l'ajut d'aquestes pobres persones i per promoure i conscienciar-nos a tots.
  Mar Soriano i Víctor Elizalde.

  ResponElimina
 5. Gerard Bacardí i Suanny Jurado24 de gener de 2012 a les 12:47

  A la Tutoria de 3r d'ESO B hem treballat les mines antipersona i hem arribat a la conclusió que perjudiquen molt als humans i que la mortalitat i mutilació puja consideradament. També pensem que les mines antipersona haurien d'estar prohibides a tot el món.

  ResponElimina
 6. A la tutoria de 3 ESO-B, hem treballat les causes que generen les mines antipersones, que fins avui no ens hem adonat del mal que poden arribar a fer i que sobretot afectan a la població civil. Acaben amb la vida d'algunes persones o deixa marques inolvidables, i les families han de superar junts tots els danys cuasats. Les mines poden ser molt barates i petites, però el mal que produeixen i l'esforç que es necessita per desactivar-les no te preu.
  Gerard Santos i Carlota Riaza

  ResponElimina